Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Ενημέρωση σχετικά με την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία για το σχολ. έτος 2020-2021

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ το ψηφιακά υπογεγραμμένο με αριθμό πρωτ. 54320/2020 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) με Θέμα:
 «Ενημέρωση σχετικά με την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πειραματικά και στα Πρότυπα Σχολεία για το σχολ. έτος 2020-2021».

Εισαγωγή μαθητών/-τριών στα Πειραματικά Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια)  
Η επιλογή των μαθητών/-τριών στα Πειραματικά Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια θα γίνει με κλήρωση. Για τα Πειραματικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους, οι απόφοιτοι του Νηπιαγωγείου θα εγγραφούν, εφόσον το επιθυμούν, στο συνδεδεμένο Δημοτικό Σχολείο, ενώ η εισαγωγή των μαθητών /-τριών για την πλήρωση των κενών θέσεων της Α΄ Δημοτικού θα γίνει με τη διαδικασία της κλήρωσης. Για τα Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία που συνδέονται με Πειραματικά Γυμνάσια οι απόφοιτοι του Δημοτικού θα εγγραφούν, εφόσον το επιθυμούν, στο συνδεδεμένο Γυμνάσιο, ενώ η εισαγωγή των μαθητών /-τριών για την πλήρωση των κενών θέσεων της Α΄ Γυμνασίου θα γίνει με τη διαδικασία της κλήρωσης. Η ίδια διαδικασία θα εφαρμοστεί για την εγγραφή μαθητών /-τριών στην Α΄ τάξη Πειραματικών Λυκείων, συνδεδεμένων με Πειραματικά Γυμνάσια. 
 Η υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή των μαθητών/-τριών στην κλήρωση θα γίνει σε ηλεκτρονική πλατφόρμα και εντός προθεσμίας που θα ορισθεί. Η ανωτέρω κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την 25η Ιουνίου 2020 ηλεκτρονικά.
     
§  Επισημαίνεται ότι οι γονείς που ενδιαφέρονται για συμμετοχή των παιδιών τους στην κλήρωση για την Α' Δημοτικού πρέπει να πραγματοποιήσουν εγγραφή στο σχολείο που ανήκουν χωροταξικά, έως τις 30 Μαΐου. 

§  Όταν γίνει δυνατή η κατάθεση αιτήσεων για τα Πειραματικά θα υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στην κλήρωση. Αν η κλήρωση στη συνέχεια είναι επιτυχής, πραγματοποιείται μετεγγραφή από το σχολείο εγγραφής προς το σχολείο μας. 


ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ!