Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

«Η Ακαδημία για τα ζώα»





Μαθητική εκστρατεία ευασθητοποίησης και ενημέρωσης με φιλοζωικό περιεχόμενο:
«Η Ακαδημία για τα ζώα»
Σχολική μονάδα: 2ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Τσαμπίκα Αργυρού
Τάξη:Ε2
Αριθμός μαθητών:18
Περίοδος υλοποίησης : 17 Νοεμβρίου – 19 Δεκεμβρίου 2014
Περιγραφή της δράσης/ εκστρατείας
Οι μαθητές του Ε2 του 2ου Πρότυπου Πειραματικού σχολείου Ρόδου, πραγματοποίησαν  μία εκστρατεία, η οποία περιλάμβανε μια σειρά από δράσεις ευαισθητοποίησης απέναντι στα ζώα. Στα πλαίσια της εκστρατείας «Η Ακαδημία για τα ζώα», οι μαθητές:
·        Έστειλαν επίσημη αιτητική επιστολή στην Διεύθυνση του Σχολείου, προκειμένου να πάρουν έγκριση για τη διεξαγωγή των δράσεων στα πλαίσια της εκστρατείας.
·        Δημιούργησαν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με την εκστρατεία,  τα οποία μοιράστηκαν  στο σύνολο των μαθητών του σχολείου.
·        Δημιούργησαν λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ειδικά για τις ανάγκες τις εκστρατείας, στον οποίο καλούσαν τους μαθητές των υπολοίπων τάξεων να στείλουν φωτογραφίες με τα δικά τους κατοικίδια ζώα.
·        Κατασκεύασαν ετικέτες με το όνομα της εκστρατείας, προκειμένου να φορεθούν κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τα όλους τους συμμετέχοντες στην εκστρατεία.
·        Έφτιαξαν αφίσες με ενημερωτικό περιεχόμενο σχετικά με τα οφέλη που προσφέρουν στον άνθρωπο τα κατοικίδια ζώα και το νέο νόμο που ψηφίστηκε το 2014 στην Ελλάδα για τα ζώα.
·        Συνέταξαν και μορφοποίησαν ενημερωτικό φυλλάδιο  με περιεχόμενο φιλοζωικού χαρακτήρα , το οποίο και αναπαρήγαγαν με δικά τους έξοδα, προκειμένου να μοιραστεί  σε γονείς και μαθητές.
·        Έγραψαν και σκηνοθέτησαν μικρού μήκους ταινία, με φιλοζωικό περιεχόμενο ευαισθητοποίησης, την οποία και προέβαλαν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας.


·        Συγκέντρωσαν το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ, με το οποίο αγόρασαν 360 κιλά ζωοτροφή (για σκύλους), την οποία και μοίρασαν εξίσου στους 3 μεγαλύτερους φιλοζωικούς μη κερδοσκοπικούς συλλόγους του νησιού σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή τους.