Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Βραβεύσεις από το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου για 4η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιεί το ποικίλο και σύνθετο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, με τίτλο «Βιβλιοπεριπέτειες», με σκοπό την ανακάλυψη της γοητευτικής διαδικασίας της ανάγνωσης και τη φιλαναγνωσία! Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος οι μαθητές μας  είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στους παρακάτω διαγωνισμούς:



  1. 7ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής «Μικροί Λογοτέχνες»
Για μαθητές/τριες Γ’ τάξης Δημοτικού
Με αφορμή το βιβλίο «Τα παραμύθια της μουσικής» της Λίλης Λαμπρέλλη και συ-γκεκριμένα την ιστορία «Ο ψαράς και η γοργόνα» τα παιδιά καλούνται να γράψουν τη δική τους ιστορία που αφουγκράστηκαν από ένα κοχύλι σε κάποια παραλία

2. Για μαθητές/τριες ΣΤ’ τάξης Δημοτικού
Με αφορμή το βιβλίο «Το παλιόπαιδο» της Αγγελικής Δαρλάση τα παιδιά καλούνται να γράψουν τη δική τους ιστορία συνεχίζο-ντας το παρακάτω απόσπασμα του βιβλίου: «Ακολουθώντας το παράδειγμα του Χοσέ Αντόνιο, άρχισε μαζί του να αναζητεί φτωχά, θλιμμένα παιδιά για να παίξουν και σε άλλες ορχήστρες – γιατί από εκείνη την ορχήστρα δημιουργήθηκαν κι άλλες, πολλές ορχήστρες. Άρχισε να αναζητεί όσο το δυνατόν περισσότερα… παλιόπαιδα…..». Οι συμμετοχές των παιδιών από Γ’ έως και Στ’ τάξεων στο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής «Μικροί Λογοτέχνες» θα είναι ατομικές. Θα δοθούν τρία Βραβεία και τρείς Έπαινοι σε κάθε τάξη.
Βραβεύτηκαν οι παρακάτω μαθητές του σχολείου μας:
Α) Ρίζος Νικόλαος, Γ΄ τάξη-Βραβείο
Β)   Κυμπάρη Νικολέτα    Γ΄ τάξη, Έπαινος

Γ) Καρκαλή Φωτεινή-Τσαμπίκα, Στ΄τάξη-Έπαινος


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!!!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  • Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015: "Γιορτή Παιδικού Βιβλίου - Βιβλιοπεριπέτειες" Απονομές βραβείων και επαίνων στους μαθητές και στις μαθήτριες, που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς που προκήρυξε το Κέντρο μας. Οι απονομές θα γίνουν από τους ίδιους τους φιλοξενούμενους συγγραφείς. Θα πραγματοποιηθεί διαδραστικό πρόγραμμα για παιδιά από τις Εκδόσεις Πατάκη. Παράλληλα θα λειτουργεί Έκθεση Βιβλίου!!! Τόπος διεξαγωγής: Ροδίνι, ώρα έναρξης: 11.30.

Σας περιμένουμε όλους, μαθητές και μαθήτριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και όσους αγαπούν τη Λογοτεχνία, να γιορτάσουμε μαζί με έξι από τους σημαντικότερους Έλληνες και επτά από τους σημαντικότερους Τούρκους συγγραφείς Παιδικής Λογοτεχνίας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!!!!
Ευχαριστούμε πολύ.
Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου

Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου