Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Επαναλειτουργία Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

 

ΘΕΜΑ: Επαναλειτουργία Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε τη δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων) από τη Δευτέρα 11/1/2021. Επίσης ανακοινώθηκε η συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων από την ίδια ημερομηνία.

Η προσέλευση των μαθητών/μαθητριών  πραγματοποιείται μεταξύ 08:00 – 08:15.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ πραγματοποιείται από τη κεντρική πύλη, όπως γνωρίζατε έως τώρα.

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ θα πραγματοποιείται ως εξής:

Η  Α1΄-Α2 και η Β τάξη στις 13:05(κεντρική πύλη)*,

Η Γ΄ τάξη  στις 13:10(κεντρική πύλη)*

Η Δ΄ τάξη στις 13:15 (κεντρική πύλη)*

 

Η Ε2-Ε2 ΚΑΙ ΣΤ στις 13:15, Θα εξέλθουν συνοδευόμενοι από τον εκπαιδευτικό τους, από την πύλη του κυλικείου(Σοφ.Βενιζέλου) και θα οδηγούνται στο σημείο αναμονής, από όπου θα παραλαμβάνουν οι γονείς.

 

*σημείο αναμονής των μαθητών όπως βγαίνουμε δεξιά και μπροστά του κτηρίου

 

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα  λειτουργεί κανονικά.

Παρακαλούμε όπως φροντίσετε ώστε οι μαθητές/μαθήτριες να εισέρχονται εγκαίρως στο Σχολείο. Για την ασφάλεια όλων παρακαλούμε για την αποφυγή συνωστισμού και την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων καθώς και για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ, στο χώρο του Σχολείου είναι υποχρεωτική η χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής).

Κατά την προσέλευση στη σχολική μονάδα θα  τους υποδέχεται στην αυλή ο εκπαιδευτικός που διδάσκει την 1η ώρα, ενώ στην είσοδο βρίσκονται οι εφημερεύοντες και η προσευχή θα τελείται εντός των αιθουσών.

 

Ο κωδικός SMS 4 στο 13033 για τη μετακίνηση γονέων/κηδεμόνων

 

Οι μετακινήσεις από και προς τα σχολικά συγκροτήματα, θα πραγματοποιούνται με τον τρόπο που είχε εφαρμοστεί και την τελευταία φορά.

Οι συνοδοί των μαθητών/μαθητριών από και προς το Σχολείο  θα κάνουν καθημερινά χρήση του  προβλεπόμενου κωδικού 4* (δωρεάν sms στο 13033 ή συμπλήρωση του εντύπου Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (PDF)). Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα forma.gov.gr

Οι μαθητές/μαθήτριες θα πρέπει να έχουν στην τσάντα τους τη βεβαίωση μετακίνησης μαθητή που θα τους δοθεί με υπογραφή του Διευθυντή του Σχολείου, στην οποία αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή/ της μαθήτριας.

Καλή αρχή, καλή δύναμη και καλή πρόοδο στα παιδιά μας!